İş Fikirleri

Oto Kurtarıcı Çekici İşi Nasıl Yapılır 2022?

Hem dünyada hem de ülkemizde her geçen gün araç sayısı artmaktadır. Araç sayısının artması ise yeni iş fikirlerinin ortaya çıkmasına ve hayata geçmesine neden olmaktadır. Oto kurtarıcı çekici işi de bu sektörlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki ama oto kurtarıcı çekici işi nasıl yapılır? Eğer siz de oto kurtarıcı çekici işi yapmak istiyorsanız, mutlaka sizler için hazırlamış olduğumuz bu yazımızı okumalısınız.

Sıfır otomobil fiyatlarının muazzam bir şekilde artması, insanların mevcut araçlarını uzun süre kullanmasına neden oldu. Haliyle eski araç sayısı oldukça arttı. Bu da arızılı araç sayısının giderek artmasına yol açıyor. Yine hiç kuşkusuz kazalı araçlarla da her gün karşılaşmaktayız. Sonuç olarak, oto kurtarıcı çekici araçlar büyük bir ihtiyaç. Bu hizmeti vermek için ise mutlaka bir şahıs işletmesi ya da şirket kurulması gerekiyor.

Yazımızda oto kurtarıcı çekici işi nasıl yapılır? Oto kurtarıcı işi için gerekli belgeler nelerdir? Ne kadar sermaye gerekiyor? Sürücü için gerekli ehliyet hangisi? Hangi tip araçlar daha avantajlı? Tüm bu soruların yanıtlarını yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.

Oto kurtarıcı çekici işi nasıl yapılır? Karlı mı?

Oto kurtarıcı çekici işi yapmak bazı şartlar sağlanırsa oldukça mantıklı bir iş fikridir.

Neden mi?

Dilerseniz, bu işi mantıklı kılan faktörlere bir bakalım.

  • Ortalama bir sermaye ile bu iş fikri hayata geçirilebilir. (Ne kadar sermaye ihtiyacı olacağını aşağıda anlatacağım.)
  • İşletme giderleri oldukça düşük.
  • Kar marjı oldukça yüksek. (%200 ile %300 arasında değişiyor.)

Bu üç faktör, işi mantıklı kılmaktadır. Ancak yukarıda da ifade ettiğim gibi bazı şartların sağlanması ve uygulamaya koyulması gerekir.

Oto kurtarıcı çekici işi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Madde madde ele alalım.

  • Çevrenizin geniş olması önemlidir. İlk işe girdiğinizde tüm çevrenize yaptığınız işi duyurmalısınız.
  • Oto kaporta, servis ve tamir dükkanları ile yetkili servislerle anlaşmalısınız. İş potansiyelinizi oldukça arttıracaktır.
  • İş makineleri kullanan firmalara adınızı duyurmalısınız.
  • Sigorta firmaları ile anlaşmayı unutmayın.
  • Yeddi eminler ile anlaşarak kaza sonrası polislerin sizi çağırmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sermayenizin yeterli olması çok önemli.
  • Mutlaka gerekli ehliyetler olmalı.

Yukarıdaki şartları sağlar iseniz gerçekten oto kurtarıcı çekici işinden önemli kazançlar elde edebilirsiniz.

Esnaf kefalet kredisi ile oto çekici alabilirsin! TIKLA ÖĞREN!

Oto kurtarıcı çekici işi için ne kadar sermaye gerekir?

Bu iş için sermaye miktarı, kaç oto çekici ile bu işi yapacak olmanıza bağlıdır. Bu işi yapabilmeniz için en az 1 adet oto çekici ihtiyacınız olacaktır. Yine araç filonuzu sıfır mı yoksa 2. el araçlar ile mi oluşturacaksınız, bu da gerekli sermayenizi ortaya çıkaracaktır.

Oto kurtarıcı çekici işi için iki tür çekici vardır.

  • Sabit kasa oto çekici
  • Kayar kasa oto çekici

Görüştüğümüz ve bu işi yapan uzmanlar, kesinlikle kayar kasa oto çekici alınması gerektiğini ifade etmektedir. Çünkü çalışmayan araçların taşınmasında kayar kasa modellerinin araçlara zarar vermediğini ifade etmektedir. Sabit kasa oto çekici, sadece belirli arızası olan araçları kasasına alabilmektedir.

En az 1 adet, ikinci el kayar kasa oto çekici almanız halinde ortalama 100.000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Şirketinizin kuruluş masrafları, gerekli ehliyet vb. masraflar da göz önünde bulundurulduğunda en 150.000 TL ile bu işe başlayabileceğinizi ifade edebiliriz.

Oto çekici sayınızı artırmanız durumunda başlangıç sermayenizin bu oranda yükseleceğini vurgulamamız gerekiyor.

KOSGEB desteği ile işletme kurmak ister misin? TIKLA ÖĞREN!

Oto kurtarıcı çekici işi yapmak için gerekli belgeler nelerdir?

Eğer oto kurtarıcı işi yapacaksanız ve aracı siz kullanacaksanız, gerekli ehliyete sahip olmalısınız.

Öncelikle SRC belgesi gereklidir. SRC belgesi, bir mesleki yeterlilik belgesidir. Sizin yapacağınız iş de bir nevi yük taşımacılığı olduğu için bu belgeye sahip olmalısınız.

Ehliyet açısından bakacak olursak, oto çekiciniz kamyonet ise B, kamyon ise C ehliyetine sahip olmalısınız.

Son olarak K belgesine sahip olmalısınız. K belgesi ise taşımacılık için verilen bir yetki belgesidir. Bu belgeye de sahip olmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. K belgesi için Esnaf ve Sanatkarlar Odalarından bilgi alabilirsiniz.

Gelelim bu belgelerin fiyatlarına…

  • Şehir içi K belgesi için ortalama 6.000 TL civarı, şehir dışı K belgesi için ortalama 20.000 TL civarı masrafınız olur.
  • SRC belgesi için ortalama 1.500 TL civarı masrafınız olur.

Ayrıca oto çekicileriniz için araç başı trafik sigortası yaptırmanız şarttır. Oto çekici trafik sigortası ücretleri ise yıllık 7.000 – 8.000 TL civarında olmaktadır.

Oto çekici işi yapabilmeniz için şahıs ya da sermaye şirketi kurmalısınız. Bunun için muhasebecinizden destek alabilirsiniz. Bu işlemler, herhangi bir işletme için standart olan rutin işletme kuruluş işlemleri olacaktır.

Oto kurtarma işi nasıl yapılır ile ilgili soru ve görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Para Uzmani

Para Hayali; girişimci ve yatırımcılara yol gösteren bir bilgi platformudur. İş fikirleri, krediler, devlet destekleri ve girişimci rehberi ile okurlarına katma değer sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu