Medikal Dükkanı Açmak: Karlı mı? Diploma Gerekli mi?
Bu yazımızda medikal dükkanı açmak ile ilgili püf noktalardan ve önemli bilgilerden bahsettik. Yazımızda medikal dükkanı açmak için gerekli evraklar nelerdir, medikal dükkanı bayilik ile mümkün mü, medikal ürünler için lisans nereden alınır, medikal dükkanı nedir, medikal markette neler satılır, medikal dükkanı ne kadar kazanır, medikal dükkanı açmak için diploma gerekli mi, medikal dükkanı açmak karlı mı, medikal dükkanı açma maliyeti 2021 yılında ne kadar, medikal açmak için gerekli sertifika nedir, medikal sertifikası nasıl alınır, medikal açmak için üniversite diploması şart mı vb. soruların yanıtlarına yer verdik. Oldukça kapsamlı ve bilgi dolu yazımızı inceleyerek medikal dükkanı açmak iş fikriyle ilgili önemli bir adım atabilirsiniz.
Başlıklar
Medikal dükkanı nedir?
Medikal dükkanı, medikal ürünlerin satışının yapıldığı yerlerdir. İlaçlar, medikal dükkanlarında satılmaz. Peki ama medikal markette neler satılır?
Medikal dükkanlarında satılan başlıca ürünler şunlardır:
- Hasta bezleri ve temizliği için ürünler
- Ateş ölçer
- Tansiyon aletleri
- Basküller
- Pamuklar
- Yara bandı
- İlaç saklama çantaları
- Ecza ve malzeme dolapları
- Burun aspiratörleri
- Sıcak su torbası
- Yürüme yardımcı ekipmanları
- Ortopedik ürünler
- Kişisel bakım malzemeleri
- Diğer tıbbi malzemeler
- Diğer medikal cihazlar
Medikal ürünler, sağlık sorunlarının çözülmesine yardımcı olur. İnsan sağlığının korunmasına ve iyileştirilmesine olanak tanır.
Medikal dükkanı açmak karlı mı?
Medikal ürünlerin satışında kar marjları oldukça yüksektir. Bu nedenle, medikal dükkanı açmak oldukça karlı bir iş fikridir. Eğer hastane ve medikal merkezler için ihaleleri alabilirseniz, tahmin ötesi bir kazanç kapısı ardına kadar açılabilir. Hiç bir zaman medikal ürün ihtiyacı bitmeyecektir. Bu nedenle, medikal sektörü, geçmişten günümüze gelen ve geleceği her zaman daim olacak bir sektördür. Sektörde çevre ve tanıdık faktörü oldukça önemlidir. Toplu satışlar için bu durum önemlidir. Yine hastanelere yakın işlek lokasyonlar, açılacak medikal dükkanları için büyük bir avantaj olacaktır.
Karlı İş Fikri Önerisi: Tekel Bayi Açmak
Medikal dükkanı ne kadar kazanır?
Medikal dükkanı açılır açılmaz, istenilen düzeyde kazanç elde edilemeyebilir. Bu oldukça anlaşılabilir bir durumdur. Belirli bir zaman geçtikten sonra medikal dükkanlarının aylık kazancı, ortalama 20.000 TL’nin altına düşmemektedir. Tıbbi kurum ve kuruluşlarla anlaşılması durumunda aylık 50.000 TL üzeri kazanç elde edebilmek dahi mümkün olabilmektedir.
Tavsiye İş Fikri: Manav Dükkanı Açmak
Medikal dükkanı açma şartları 2021 nelerdir?
Medikal dükkanı açma şartları, düşünüldüğü kadar zor değildir. Medikal ürünlerin satışını yapmak ve dükkan açmak için herhangi bir diploma veya eğitim şartı bulunmamaktadır. Bazı tıbbi cihazların satışı için yeterlilik belgesi olarak bilinen sertifikaların alınması gerekmektedir. Bazı tıbbi cihazların satışı için yeterlilik belgesi başvurusu yapılarak rahatlıkla bu medikal ürünlerin de satışı yapılabilmektedir.
Medikal sertifikası nasıl alınır?
Medikal dükkanı açmak için herhangi bir sertifika şartı bulunmamaktadır. Sadece bazı medikal ürünler için sertifika alma şartı bulunmaktadır. Bu sertifikayı ise Tıbbi İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu‘na başvuru yaparak alabilmek mümkündür.
Medikal dükkanı bayilik ile açılabilir mi?
Medikal dükkanı bayilik alınarak da açılabilmektedir. Ülkemizde bayilik veren bazı medikal firmalarını sizinle paylaşmak istiyorum.
- VİP Medikal Sağlık Ürünleri
- AG Medikal
- AVEC Medikal
- İNTERMEDİES A.Ş
Medikal dükkanı açma maliyeti 2021 ne kadar?
Medikal dükkanı açma maliyeti, ürün stoğunuza göre değişkenlik gösterecektir. A’dan Z’ye tüm medikal ürünlerin satışını yapacağım ve stoğunu hazır tutacağım derseniz, medikal dükkanı açma maliyeti 500.000 TL’lere kadar çıkabilmektedir. Ortalama bir medikal dükkanı açma maliyeti ise en az 150.000 TL’dir.
Düşük Sermayeli İş Fikri: Fatura Ödeme Merkezi Açmak
Medikal dükkanı açmak için gerekli evraklar nelerdir?
Medikal dükkanı için rutin işletme kuruluş belgeleri gerekli olacaktır.
- Vergi kaydı
- SGK kaydı
- Belediye çalışma izin ve ruhsatı alımı
- İmza sirküleri
- Esnaf ve Sanatkarlar Odası ya da Ticaret Odası kaydı
- Esnaf/Ticaret sicil gazetesi
Şahıs şirketi ya da sermaye şirketi açarak medikal ürünlerin satışını yapabilirsiniz.
Karlı İş Fikri: Eczane Açmak