Devlet Destekleri

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Nasıl Alınır 2022? Kaç Yıl Geçerli?

KOSGEB girişimcilik sertifikası nasıl alınır, merak ediyorsanız, bu yazımız tam size göre! Yazımızda A’dan Z’ye KOSGEB girişimcilik sertifikası nasıl alınır? sorusunun cevabını veriyoruz. Ayrıca KOSGEB girişimcilik sertifikası kaç yıl geçerli, KOSGEB girişimcilik kursuna nasıl başvuru yaparım ve nasıl katılırım, KOSGEB girişimcilik sertifikası aldıktan sonra ne yapmam gerekiyor, sertifika sorgulama işlemleri ve daha birçok hususu yazımızda bulabilirsiniz.

KOSGEB girişimcilik sertifikası nasıl alınır 2022?

KOSGEB girişimcilik sertifikası alabilmeniz için KOSGEB girişimcilik kursuna katılmanız gerekiyor. Sertifikanın işinize yarayabilmesi için mutlaka işletmenizin resmi olarak kurulmamış olması gerekiyor. Sıralama şu şekilde:

  • İşletmeyi açmadan önce KOSGEB girişimcilik kursuna katılmalı ve sertifika almalısınız. Sertifikanızı fiziki olarak elinize almanıza gerek yok. Sertifika almaya hak kazandığınızı bilin, yeter.
  • Daha sonra işletmenizi yasal olarak kurabilirsiniz.

Peki ama bu sertifika ne işe yarıyor?

KOSGEB girişimcilik sertifikası, KOSGEB girişimcilik geliştirme destek programından faydalanmanıza yaramaktadır. Bu sayede, KOSGEB’den hibe alabilirsiniz.

Eğer bu sertifikayı almak konusunda kararlı iseniz size nasıl başvuru yapabileceğiniz konusunda yönlendirmede bulunmak istiyorum.

  • İlk olarak kursların il bazında listelendiğini buraya tıklıyorsunuz.
  • Tıkladığınızda karşınıza hangi ilde, ne zaman eğitimlerin düzenleneceğini görebilirsiniz. İl bazında filtreleme de yapabilirsiniz. İlgili eğitimin üzerine tıklayarak eğitim hakkında tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Daha sonra ”E-Devlet İle Başvur” linkine tıklayınız.
  • Karşınıza çıkan ekranda ”Arama” sütununa ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Başvurusu” ifadesini yazınız ve enter tuşuna basınız.
  • Karşınıza çıkan ekrana kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek giriş yapınız.
  • Karışınıza çıkan ekran üzerinden dilediğiniz eğitime başvuru yapabilirsiniz.

Eğitime dilediğiniz ilde katılabilirsiniz. Bunun için bir kural ya da sınır yok. Eğer eğitim başvurunuz kontenjan doluluğu nedeniyle reddedilirse başka bir eğitim için de başvuru yapabilirsiniz.

Başvurunuzun onaylanması durumunda KOSGEB girişimcilik kursuna belirtilen tarihte katılmanız gerekecektir. Eğitimlerde %80 devam etme yani kursa katılma zorunluluğu vardır. Devamsızlık yapmanız durumunda sertifika almaya hak kazanamazsınız. Eğitimler, iş planı modeli üzerinden ilerlemektedir.

Tavsiye Makale: KOSGEB nitelikli eleman desteği

KOSGEB girişimcilik sertifikası kaç yıl geçerlidir 2022?

KOSGEB girişimcilik sertifikası, ömür boyu geçerli değildir. Sertifika ile 01.01.2022 tarihine kadar başvuru yapabilirsiniz. Ancak sertifikayı aldıktan sonra işletme açarsanız, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içerisinde başvuru yapmanız şarttır. Size tavsiyem ise işletme kurulur kurulmaz başvurunuzu yapmanızdır.

KOSGEB girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra ne yapmalıyım?

Sertifikanızı aldıktan sonra aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir.

  • Öncelikle işletmenizi KOSGEB veri tabanına kayıt etmelisiniz.
  • Kaydınız, KOSGEB tarafından onaylandıktan sonra e-Devlet üzerinden KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’na başvuru yapmalısınız.
  • Başvuru yaparken sizden talep edilen bilgileri doğru bir şekilde doldurup diğer belgeler ile birlikte KOSGEB İş Modeli Formu’nu sisteme yüklemelisiniz.
  • Başvuru sonrası sizi Kurul’a davet edeceklerdir.

Önemli uyarı: Tüm sektörler, KOSGEB tarafından desteklenmemektedir. Faaliyette bulunacağınız sektörün KOSGEB desteklenen sektörlerden birisi olması gerekmektedir.

Mutlaka OKUMALISIN! KOSGEB işletme kurma desteği

Sertifika sorgulama işlemimi nasıl yapabilirim?

Eğitime katıldıktan sonra sertifika bilgilerinizi e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sorgulama işlemi yapmak için buraya tıklayınız.

Para Uzmani

Para Hayali; girişimci ve yatırımcılara yol gösteren bir bilgi platformudur. İş fikirleri, krediler, devlet destekleri ve girişimci rehberi ile okurlarına katma değer sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. teşekkür ederim yardımcı oldunuz,güzel bir blog, güzel bir paylaşım.

    Saygilar Kenan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu