İş Fikirleri

Dükkan Açmak İstiyorum Diyenler için 44 İş Yeri Açma Fikri

Dükkan açmak istiyorum diyenler için bu yazımızda 44 adet iş fikrini sizlerle paylaştık. Siz de dükkan açmak istiyorum ne iş yapabilir diyorsanız, bu yazımız tam size göre. Bu iş fikirlerinden bir ya da birkaçı sizin için uygun olabilir. Bazıları ise çeşitli nedenlerle sizin için uygun olmayabilir. Burada önemli olan sermayenize, bilgi ve deneyiminize en uygun iş fikrini tespit ederek bu iş fikrine odaklanmaktır. İş fikirlerinin tamamı kazançlı ve karlıdır. Bir iş fikri, size çok kazançlı ve karlı gözükebilir; ancak sermayenize, bilgi ve deneyiminize uygun değildir. Bu gibi durumlarda tedbirli ve dikkatli karar almanızı öneriyorum.

Yazımızda 100 adet iş fikri ile beraber dükkan açmak istiyorum param yok, dükkan açmak istiyorum devlet yardımı ve kredi, dükkan açmak istiyorum neler gerekli vb. konularda bilgi paylaşımı da yapacağız.

Başlıklar

Dükkan Açmak İstiyorum Diyenler için Öneriler & Tavsiyeler

Kazanç beklentisi, dükkan açmak istiyorum diyenler için önemli bir konu. Hiç kuşkusuz tüm girişimciler, yüksek kazanç beklentisi içerisinde olurlar. İş yeri konumu, sermaye, bilgi ve deneyim, tedarikçi ağı, ürün-hizmet çeşitliliği, işletmenin ne kadar süre ile faaliyet gösterdiği ve benzeri hususlar kazancı etkileyen temel faktörlerdir. Bu nedenle, bir iş fikrinin çok kazançlı ve karlı gözükmesi, o iş fikrinde başarılı olunacağı anlamına gelmiyor. Bir iş fikrinin size uygun olması daha önemli bir konudur. Bu nedenle, aşağıda paylaştığımız iş fikirlerine bu anlayışla yaklaşmanızı öneriyoruz.

Aşağıda yer alan iş fikirlerini incelerken şu soruları da göz önünde her zaman bulundurmalısınız:

  • Bu iş fikri için sermayem yeterli mi?
  • Bu iş fikri için deneyim ve bilgi seviyem yeterli mi?
  • Bu iş fikri için uygun bir iş yeri bulabilir miyim?
  • Bu iş fikri için tedarikçileri tanıyor muyum?
  • Bu iş fikri için işletmemi sıfırdan mı, devren mi yoksa bayilik ile mi kurmalıyım?
  • Bu iş fikri için nitelikli personel istihdamı yapabilir miyim?
  • Bu iş fikri için Instagram satışı, e-ticaret yapılabilir mi?

Bu sorular ve yanıtları her zaman aklınızda olmalı. Bu doğrultada, adım adım iş fikrinizi olgunlaştırmalı ve gerekli adımları atmalısınız.

Ayrıca okuyucularımız tarafından iş fikirlerine ek olarak konuya dair birçok soru da beraberinde sorulmaktadır. İş fikirlerine geçmeden bu soruları da burada yanıtlamanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

Dükkan açmak istiyorum ama param yok, ne yapmalıyım?

Dükkan açmak, iş fikrine göre değişmekle birlikte belirli bir sermaye gerektirmektedir. Sermaye olmadan dükkan açmak mümkün değildir. Dükkan açmak istiyorsanız; öz kaynak, borç, kredi, devlet desteği ile sermaye yapınızı mutlaka oluşturmalısınız.

Bu durum, sermaye olmadan para kazanamayacağınız anlamına gelmiyor. Sadece dükkan açamayacağınız anlamına geliyor. Eğer internet ve bilgisayar bilginiz yeterli düzeydeyse dükkan açmadan ve internetten sermayesiz bir şekilde para kazanabilirsiniz.

Sermayesiz para kazanmak istiyorsanız, bu yazımızı inceleyebilirsiniz: Sermayesiz Para Kazanma Yolları ve Yöntemleri

Dükkan açmak istiyorum devlet desteği ve kredi olanakları nedir?

Dükkan açmak için devlet desteklerine ve kredi programlarına başvuru yapabilirsiniz. Ancak bu hiç sermayem yok sadece devlet desteği ile dükkan açabilirsiniz anlamına gelmiyor. Çünkü devlet desteklerinden faydalanmak için sermayenizin de olması gerekiyor. Devlet desteklerinde önce harcamayı girişimci yapar, daha sonra devletin ilgili kamu kurumu, belirli bir oranda geri ödeme yapar. Bu nedenle, dükkan açmak için doğrudan devlet desteğine güvenilmemelidir. Sonuç olarak, devlet desteği alabilmek için sermayeniz olması gerekiyor.

Özel ve kamu bankalarından her zaman kredi çekebilirsiniz. Dükkan açarken kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Düzenli bir geliriniz ya da ipotek gösterebileceğiniz gayrimenkulunuz varsa yüksek tutarlı kredi kullanmak mümkündür.

Yüksek tutarlı bir yatırım söz konusu olacaksa mutlaka Yatırım Teşvik Belgesi almanızı öneririm. Düşük sermaye ile dükkan açmayı düşünüyorsanız, KOSGEB Girişimcilik Desteği başvurusu yapabilirsiniz. İşletmenizi açtıktan 6 ay sonra ipotek gösterme konusunda sıkıntı yaşanmayacaksa, düşük faizli Esnaf Kefalet Kredisi kullanabilirsiniz.

Dükkan açmak istiyorum neler gerekli?

Dükkan açarken sektörünüze göre bazı belgeler talep edilmektedir. Özellikle sektör ayrımına göre ustalık belgesinin talep edilip edilmemesi en önemli hususların başında geliyor. Örneğin; çay ocağı açacaksanız ustalık belgesi gerekmezken; bir güzellik salonu açmanız durumunda ustalık belgesi gereklidir. Sektörden sektöre bu durum değişmektedir.

Dükkan açarken belge açısından 3 farklı başvuru gerekecektir.

  1. Vergi dairesine başvuru
  2. İlgili odalara başvuru
  3. Çalışma izin ve ruhsatı için belediyeye başvuru

Bu durum, her dükkan için gereklidir. Ustalık belgesi, belediyeye başvuru yapılırken talep edilmektedir.

Dükkan Açmak İstiyorum Diyenlere Kazançlı ve Karlı 44 Adet İş Fikri

Dükkan açmak istiyorum diyenler için bu bölümde birbirinden farklı ve kazançlı, farklı sermaye tutarları ile açılması mümkün iş fikirlerini paylaştık.

1. Market açmak

Düşük sermaye ile açılabilen bir iş yeri açma fikridir. Yüksek sermaye ile açılması durumunda büyük süpermarket girişimcisi olunabilir. Bakkal veya market ihtiyacı olunan bölgelerde açılması durumunda ilk açıldığı günden itibaren kazanç elde edilebilir. Özellikle büyük marketlerin olmadığı bölgeler hedeflenmelidir. Çeşitliliğin bol, fiyatlarının makul olması durumunda günlük cirolar beklenen tutarların altına düşmez.

Kar marjı, ürüne göre değişmekle birlikte ortalama %20 ile %30 arasında olduğunu ifade edebiliriz. Bazı ürünlerde kar marjı %100’e kadar çıkabilmektedir. Günlük 2.000 – 3.000 TL cirolar ile aylık kazanç 15.000 TL civarında olmaktadır. Böyle bir bakkal ya da marketi açma maliyeti ise 50.000 TL ile 200.000 TL arasında değişmektedir.

Market açmak iş fikri ile ilgili detaylı yazımız: Market Açmak

2. Cep telefonu aksesuar dükkanı açmak

Günümüzün en popüler teknolojik aleti cep telefonları olmuştur. Cep telefonlarının bu denli popüler olması ise büyük bir pazar ortaya çıkardı. Cep telefonları, yan sektörlerin de gelişmesine ön ayak olmuştur. Kılıflar, aksesuarlar vb. ürünler, cep telefonlarının yaygınlaşması ve gelişmesi sayesinde büyük bir pazar oluşturdu. Ülkemizde bu sektörde küçük, büyük birçok girişim mevcut ve kazanmaya devam ediyorlar. İşlek bir cadde üzerinde siz de cep telefonu ve aksesuarları üzerine girişimde bulunarak güzel bir dükkan açabilirsiniz.

Ufak çaplı bir dükkan düşünürseniz 50.000 TL ile 100.000 TL arasında bir sermaye yeterli olacaktır. Büyük çaplı, lüks bir dükkan için en az 300.000 TL sermaye gerekli olacaktır. Özellikle dükkan dekorasyonu ve ürün grupları için bu sermaye şarttır.

Cep telefonu aksesuar dükkanı açmayı düşünüyor ve işin püf noktaları hakkında bilgi almak istiyorsanız, mutlaka Cep Telefonu Aksesuar Dükkanı Açmak isimli yazımızı okumalısınız.

3. Giyim mağazası açmak

Giyim sektörü, hiç bitmeyecek bir sektör olup düşük sermaye ile açılması mümkün bir alandır. Daha önce giyim sektöründe çalıştıysanız, bu sektörde bir dükkan açarak girişimde bulunabilirsiniz. Özellikle tedarikçi ağlarını ve noktalarını biliyorsanız, moda ve trendleri takip etme noktasında sorun yaşamayacaksanız, doğru bir lokasyonda giyim dükkanı açmanızı öneririm. Kar marjı, %50 ile %100 arasında değişmektedir. Doğru bir konseptle, hedef kitleye yakın bir muhitte aylık kazancınız tatmin edici düzeyde olacaktır.

En az 100.000 TL sermaye bu sektörde girişimci bulunmak için yeterlidir. Ancak geniş çaplı, lüks dekorasyonlu bir dükkan için 1.000.000 TL’ye kadar sermayenizin hazırda olması gerekir. İstikrarlı ve kazançlı bir giyim dükkanı için sadece püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Nitelikli personel, dükkan kirası, konsept vb. hususlarda başarılı olmanız sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Giyim mağazası ile ilgili önemli bilgilerin yer aldığı Giyim Mağazası Açmak Karlı Mıdır? isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

4. Gelinlik mağazası açmak

Gelinlik sektörü, özellikle kar marjının yüksek olması nedeniyle öne çıkmaktadır. Diğer giyim ürünlerinde olduğu gibi kar marjı %50 ile %100 arasında değildir. Gelinlik ürünlerinde kar marjı %300 ile %500 arasında değişmektedir. Ayrıca gelinlik mağazasında sadece gelinlik satışı yapılmamaktadır. Gelinlik kiralama hizmeti de verilmektedir. Kiralama hizmetinin kar marjı daha yüksek olmaktadır. Gelinlikle beraber yan ürünlerin satışını yapmak mümkündür. Gelin ayakkabısı, gelin çiçeği, gelin çantası vb. ürünlerin satışını yapabilirsiniz.

Gelinlik sektörü, giyim sektöründeki niş bir alandır. Bu alana yoğunlaşmanız ve sektöre uygun bir dükkan açmanız durumunda kazanç elde etmeniz kaçınılmazdır. Doğru satış elemanları ile doğru bir yerde iş yeri açmanız en önemli hususların başında geliyor.

Ne kadar sermaye ile gelinlik mağazası açabileceğinizi Gelinlik Mağazası Açmak isimli yazımızda sizlerle paylaştık.

5. Oto yıkama dükkanı açmak

Günümüzde düşük sermaye ile açılabilecek en karlı iş yeri açma fikirleri arasında yer almaktadır. Motorlu araçlarla ilgilenmekten hoşlanıyorsanız, bu sektör tam size göre. Oto yıkama hizmetinin yanı sıra ilgili ürünlerin satışını yaparak da kazanç elde etmeniz mümkündür. Seramik kaplama vb. hizmetleri de müşterilerinize sunabilirsiniz. Bu alanda yeterli bilgi ve deneyime sahip. personelleri istihdam ederek uygun bir lokasyonda dükkanınızı açabilirsiniz.

Günümüzde oto yıkama girişimciliği çok fazla arttı. Özellikle bu hizmetin verilmediği, nokta atışı lokasyonları araştırmanızı öneririm. Kaliteli ve düzgün bir işçilikle harika sonuçlar elde edebilir, kısa sürede değerli bir müşteri portföyü oluşturabilirsiniz. Araç ve park kapasitesi yüksek bir iş yeri kiralayarak bu sektöre adım atabilirsiniz.

Sektöre dair bilgilerin yer aldığı Oto Yıkama Dükkanı Açmak ve Maliyeti isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

6. Çay ocağı açmak

Çay ocağı açabilmek için iki farklı yöntem söz konusudur. Bunlardan birincisi sıfırdan bir çay ocağı ya da çay evi açmaktır. İkincisi ise devren bir çay ocağı ya da çay evini satın almaktır. Her ikisinin avantajlı ve dezavantajlı yönleri mevcut. Bu tercih tamamen fırsatlarla ilgili bir durumdur. Mecburen devredilen, işlek bir çay ocağını kim satın almak istemez.

Çay deyip sakın küçümsemeyin. Günlük 1.000 adet çay satışı ve yan ürün satışı yaptığınızı bir düşünün, derim. Bu tarz işletmeler, ülkemizde çok var. Yeterki işin tutabileceği bir dükkan gözünüze kestirin. Gerisi kolay. Çünkü düşük sermaye ile açılabilecek bir sektördür. Eğer devir alınmayacak, hava parası ödenmeyecekse, 50.000 TL ile oldukça cazip bir çay ocağı ya da çay evi açabilmeniz mümkündür.

Çay ocağı/çay evi açmak ile ilgili püf noktaların, önemli bilgilerin yer aldığı Çay Ocağı Açmak isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

7. Kahve dükkanı açmak

Eğer konsept yaratma konusunda tecrübe ve deneyim sahibi iseniz doğru bir kahve dükkanı konseptiyle dükkan açarak dikkat çekici kazançlar elde edebilirsiniz. Bu sektörde dikkat çekici ve atmosferik dekorasyon çok önemlidir. İnsanların rahat edebildikleri, kahve içerek sohbet edebildikleri hoş bir ortam yaratmalısınız. Kahve Dünyası’nı, Starbucks’ı ve konseptlerini düşünün. Kahve içmeseniz bile rahatlıkla oturup dinlenebileceğiz bir alan sunmuyor mu Starbucks?

Bir kahvenin maliyeti sizce ne kadar, düşündünüz mü? 1 TL bile maliyeti olmayan bir kahvenin 20 TL’ye satıldığını gördünüz mü hiç? Hepsi mümkün. Çok yüksek kar marjı olan bir sektörde dikkat çekebilmeniz için bu sektöre uygun sosyal bir ortamda dükkan açmalı, doğru bir tasarımla dükkanınızı dekore etmelisiniz. Sermaye, dekorasyon için gerekli olacaktır.

Kahve dükkanı açabilmek için gerekli sermaye miktarını, bayilik fırsatlarını, kar marjlarını, ipuçlarını Kahve Dükkanı Açmak & Kahve Dükkanı Açma Maliyeti isimli yazımızda paylaştık.

8. Büfe açmak

İşlek bir kaldırım üzerinde bir büfenin ne kadar kazandığını düşünmüş ve merak etmişsinizdir. Ülkemizde aylık 30.000 TL kazanç elde eden büfelerin olduğunu biliyor muydunuz? Evet, şehir meydanlarında, çok işlek bölgelerdeki büfeler, bu kazançları elde edebilmektedir. Büfe açmayı düşünüyor ve yüksek kazançlar hedefliyorsanız, tek kritik konunun belediyeden büfe kiralama işi olduğunu söylemeliyiz. Aklınıza yatan bölgelerde bir büfe inşaa etmek ve bu büfeyi kiralamak için çok çaba sarfetmelisiniz. Bunu başaranlar olduğu için sizin için de imkansız olmayacaktır.

Diğer bir seçenek de yüksek kazançlı büfelerden birisini devralmaktır. Devir etmek zorunda kalan büfeciler yok değil. Bu büfeleri takip etmeniz önemlidir. Tüm bunlar, yüksek kazançlı büfeler içindi. Eğer aylık ortalama 5.000 TL – 10.000 TL gibi kazançlar yeterli olacaksa, bu tarz bir büfeyi açmak daha az zahmetle olacaktır.

Büfe açmak ile ilgili maliyet, kazanç, belediye işlemleri vb. konuları Büfe Açma Maliyeti & Büfe Açmak Karlı Mıdır? isimli yazımızda yer verdik.

9. Beyaz eşya dükkanı açmak

Beyaz eşya dükkanı, geçmişten günümüze gelen klasik bir iş fikridir. Geçerliliğini hala yitirmemiştir. Senetli, taksitli beyaz eşya satışı yapan günümüzde birçok işletme bulunmaktadır. Fiyat rekabeti yapabileceğinize inanıyorsanız, sermaye yapınız güçlüyse, aynı zamanda e-ticaret de yapabilecekseniz, beyaz eşya dükkanı iş fikri mantıklı olacaktır. Kar marjı çok yüksek bir sektör olmasa da kazançlı bir sektör olduğunu ifade edelim. Son yıllarda sektörel anlamda çeşitli sorunlar yaşansa da beyaz eşya ihtiyacının hiç bir zaman bitmeyeceğini, bu doğrultuda doğru bir iş planı ile kazançlı bir beyaz eşya dükkanı açabileceğini belirtelim.

Bu iş fikri için en az 1.000.000 TL sermaye gereklidir. Giderler düşüldüğünde aylık 20.000 TL ile 40.000 TL arasında bir kazanç söz konusu olabiliyor. Teslimat, vadeli satışlar, vadeli satışların takibi en zorlu konular. Sektörel bilgi ve deneyiminiz varsa bu sektöre adım atabilirsiniz.

Beyaz eşya dükkanı ile ilgili kaleme aldığımız Beyaz Eşya Dükkanı Açmak, Maliyeti, Kazancı isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

10. Vodafone bayiliği almak

Günümüzün kazançlı iş fikirlerinden birisi de Vodafone bayiliği almaktır. Kazançlı bir Vodafone bayiliği açabilmek her ne kadar yüksek sermaye gerektirse de kazanç penceresinden bakıldığında göz ardı edilmemesi gereken bir sektördür. Özellikle Vodafone shop bayiliği oldukça kazançlı ve karlıdır. Bu konuda sermaye gücünüze güveniyorsanız, işlek bir AVM’de ya da araç trafiğine kapalı insan kalabalığı yoğun bir cadde üzerinden Vodafone bayisi açarak kazançlı bir yatırım yapabilirsiniz.

Çok yüksek kazançlar hedeflemiyorsanız, ilk aşamada alt bayilik ya da silver bayilik alabilirsiniz. Satış ve hizmet hedeflerinizi gerçekleştirmeniz durumunda üst paket bayiliklerine geçiş yapabilmeniz mümkündür. Alt bayilik ve silver bayilik alabilmek çok yüksek sermaye gerektirmez. Bu nedenle, shop ve store bayiliklerine göre daha mümkündür.

Bu sektöre özel hazırladığımız kapsamlı bir yazı kaleme aldık. Vodafone Bayilik Almak isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

11. Bijuteri dükkanı açmak

Geçmişten günümüze takı sektörü hep vardı. Bundan binlerce yıl öncesinde dahi ilkel insanların kullandığı takıların kazılardan çıkarıldığını görüyoruz. Günümüzde de aynı durum geçerliliğini koruyor. Özellikle kadınların süs eşyası olarak kullandığı bijuteriler, önemli bir pazar oluşturmuş durumdadır. Altın ve gümüş takıları baktığımızda ise fiyatlar gerçekten çok yüksek. Bu gibi takılar, her gelir grubuna hitap etmiyor. Ancak uygun fiyatlı, her bütçeye uygun bijuteri ürünler, herkesin satın alıp kullanabileceği bir konuma geldi.

Bijuteri ürünlerin kar marjı çok yüksektir. 1 TL maliyeti olan bir süs eşyası, pazarda 10 TL’ye alıcı bulabiliyor. Bu gibi çok örnek verilebilir. Bu nedenle, bijuteri dükkanı açmak oldukça mantıklı ve kazançlı bir iş fikridir. Ancak bijuteri sektöründe dekorasyon, sunum vb. hususlar çok önemlidir. Bunun için dekorasyon ve tadilat masrafları biraz yüksektir. Sermaye açısından herhangi bir sorun yaşanmayacaksa, doğru bir lokasyonda bu sektöre adım atabilirsiniz.

Bijuteri dükkanı açmayı düşünüyor ve ne kadar sermaye gerektiğini öğrenmek istiyorsanız, Bijuteri Dükkanı Açmak isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

12. Taksi durağı açmak

Taksi durağı açarak taksicilerden alacağınız aylık aidatlar ile kazanç elde edebilirsiniz. Taksi plakanız varsa hem taksiye çıkabilir hem de taksi durağı işletebilirsiniz. Taksi durağının az olduğu ya da hiç olmadığı bir muhitte taksi durağı girişimcisi olmak oldukça mantıklı bir girişim olacaktır. İstanbul ve Ankara’da taksi durağı işleterek dikkat çekici kazançlar elde eden durak sahipleri bulunmaktadır. Hareketi yüksek, işlek duraklar için aylık kazanç 60.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Ortalama kazanç ise 6.000 TL ile 20.000 TL arasında değişmektedir.

Taksi durağı açmak bir takım belge prosedürlerinin yerine getirilmesi ve başvuru işlemlerinin tamamlanması ile mümkün hale gelmektedir. KOSGEB’e başvuru yaparak devlet desteği de alabilirsiniz.

Taksi durağı açmakla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı bir makale kaleme aldık. Bu yazıda sermaye, kazanç, devlet desteği, başvuru işlemleri gibi konulara yer verdik. Taksi Durağı Açmak & Taksi Durağı Açma Maliyeti isimli yazımızı bu kapsamda inceleyebilirsiniz.

13. Tantuni dükkanı açmak

Tantuni, ülkemizde oldukça rağbet gören ve tüketilen bir yiyecektir. Mersin’de ün kazanmış tantuni, tüm illerde yaygın olarak tüketilen bir yiyecek haline gelmiştir. Kısa sürede birçok ilde tantuni dükkanlarının açıldığını ve işletildiğini görmekteyiz. %100 kar marjı ile satışı yapılan tantuni için karlı bir girişim olduğunu ifade edebiliriz. Tantuni konusunda uzmanlaşmış ustalar ile çalışmanız, doğru bir konsept ve dikkat çekici bir dekorasyonla tantuni sektörüne adım atabilirsiniz.

Tavuk ve et tantuni konusunda lezzet çok önemlidir. Müşterilerinizin damak lezzetine uygun bir hizmet sunarsanız, kazançlı bir iş fikrini hayata geçirmiş olursunuz. Ne kadar farklı ve doğru bir iş planı ile tantuni sektörüne adım atarsanız, o oranda başarılı olmanız kaçınılmaz olacaktır.

Tantuni sektörüne özel olarak hazırladığımız Tantuni Dükkanı Açmak Ne Kadar Kazandırır? isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

14. Kokoreç dükkanı açmak

Kokoreç maliyeti düşük, kar marjı yüksek bir yiyecektir. Kokoreç dükkanı açarak oldukça karlı ve kazançlı bir iş fikrini hayata geçirebilirsiniz. Sektörde başarılı olmak için lezzet, konsept, dekorasyon ve reklam çok önemlidir. Öyle ki, uzun yıllar seyyar olarak kokoreç satışı yapan girişimciler dahi dikkat çekici kazançlar elde etmektedir. Özellikle seyyar olarak satış yapan başarılı işletmelerde lezzet ön plana çıkmaktadır.

Kokoreç sektöründe markalaşmış, yüksek gelir elde eden birçok işletme bulunmaktadır. Bu markalardan bayilik alarak da şube açabilirsiniz. Bu sayede hazır müşteri kitlenizden faydalanabilirsiniz. Elbette, bayilik alabilmek için belirli bir sermayeye sahip olmalısınız.

Kokoreç sektörü ile ilgili önemli bilgilerin yer aldığı Kokoreç Dükkanı Açmak: Maliyeti & Ruhsatı isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

15. Nalbur dükkanı açmak

Ürün yelpazesi oldukça geniş olan nalbur dükkanları, girişimcilerin ilgi gösterdiği iş yeri açma fikirlerinden birisidir. Elektrik malzemelerinden yapı market ürünlerine kadar birçok alanda kullanılan ürün ve malzemeler, nalbur dükkanları tarafından satılmaktadır. Tadilat, inşaat, dekorasyon, tamirat gibi işlerin hiç bir zaman bitmeyeceği ortadadır. Her zaman geleceği olan bu sektörde dükkan açarak mantıklı bir girişimde bulunabilirsiniz. Özellikle tamirat ve tadilat işlemlerinden anlıyorsanız, bu konuda bilgi ve deneyiminiz varsa geriye kalan tek şey gerekli sermayeyi sağlamak ve nalbur işine uygun bir dükkan kiralamaktır.

Nalbur dükkanlarında satışı yapılan ürünlerin kar marjları farklıdır. Ancak birçok ürün için kar marjının %100’den fazla olduğunu ifade edebiliriz. Ürün çeşitliliğiniz ve sunmuş olduğunuz hizmet ne kadar geniş ve fazlaysa bu oranda kazanç elde edersiniz.

Nalbur sektörüne özel olarak hazırlamış olduğumuz, aylık kazanç, maliyet, gerekli sermaye ve ipuçlarının yer aldığı Nalbur Dükkanı Açmak & Maliyeti & Kazancı isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

16. Oto ekspertiz açmak

Asimetrik bilginin yoğun olduğu ikinci el araç piyasası için oto ekspertizler büyük bir ihtiyaçtır. İnsanlar, yalan yanlış bilgiler ile araçlarını satmak isteyebilmektedir. Bunun önündeki en büyük engel oto ekspertiz dükkanlarıdır. İkinci el araçlar için A’dan Z’ye raporlama hizmeti veren oto ekspertiz dükkanları, her zaman çalınan kapı olmuşlardır. Bu nedenle, sektörün önü açık, geleceği parlaktır.

Gelişmiş ve doğru makine ve ustalar ile kaliteli bir oto ekspertiz dükkanı açabilirsiniz. Gerekli sermaye 300.000 TL civarındadır. Aylık kazanç ise işletme tanındıkça, güvenilir hizmet verdikçe artış gösterecektir. Günümüzde aylık 50.000 TL kazanç elde eden kurumsal oto ekspertiz firmaları bulunmaktadır. Sıradan bir oto ekspertiz dükkanı açmak yerine kaliteli, farklı ve güvenilir bir hizmet anlayışına odaklanırsanız, kazancınız beklentilerinizin üzerine çıkacaktır.

Oto ekspertiz sektörünü ele aldığımız Oto Ekspertiz Dükkanı Açmak Mantıklı Mıdır? isimli yazımızı inceleyebilir; gerekli sermaye, kazanç, sektörel bilgiler hakkında bilgi alabilirsiniz.

17. Çorbacı dükkanı açmak

Çorba sektörü de tıpkı kahve sektörü gibidir. Kahvede nasıl düşük maliyetle çok yüksek kar marjı elde edilebiliyorken çorbada da aynı durum geçerlidir. Çorba maliyeti oldukça düşüktür. Buna nazaran çorba satış fiyatı yüksek olup kar marjı tatmin edici düzeydedir. Burada önemli olan husus, lezzetli ve dikkat çekici bir sunum ile çorba hizmeti sunabilmektedir. Dükkan dekorasyonu, çorba konusunda uzman ustalar işin püf noktalarıdır. 7/24 hizmet sunan bir iş modeli ortaya çıkarmalısınız. Hedef kitlenize uygun bir lokasyonda dükkanınızı açmalısınız.

Çorba dükkanı için gerekli sermaye çok yüksek değildir. İşletme giderleri; kira, istihdam edeceğiniz usta ve personel giderlerinden oluşacaktır. Müşteri kitlenizi kısa sürede oluşturduktan sonra geri çorap söküğü gibi gelecektir. Burada önemli olan hususlar, dilden dile yayılan çorba lezzetini sağlayabilmektir.

Çorba dükkanı iş fikri ile ilgili detaylı bir şekilde kaleme aldığımız Çorba Dükkanı Açmak Karlı Mıdır? isimli makalemizi incelemenizi öneriyoruz.

18. Kargo şubesi açmak

Kargo sektörü her ne kadar stresli bir alan olsa da kazancı, oldukça iyidir. Doğru bir kargo markasından bayilik almanız durumunda süreç ve stres yönetiminiz iyiyse bu alanda başarılı olma ihtimaliniz yüksektir. İlk olarak yapmanız gereken bayiliği almayı düşündüğünüz kargo şirketinin şubesi olmadığı yerleri tespit etmektir. Doğru ve size ulaşılabilir bir lokasyonda kargo şubesi açarak kazançlı bir iş fikrini hayata geçirmiş olursunuz.

Kargo hizmeti vermek, oldukça zor ve zahmetlidir. Bu durum sizi korkutmuyor ve yeterli sermayeye sahipseniz, kargo şubesi açarak mantıklı bir girişimde bulunabilirsiniz. Sektörel deneyim ve bilgi oldukça önemli. Yine istihdam edeceğiniz personellerinizin nitelikleri de önem arz ediyor. Kargo sektörüne dair doğru bir iş planı hazırlayarak şubenizi açabilirsiniz.

Kargo sektörüne dair kapsamlı bir yazı kaleme aldık. Sektörle ilgili sermaye, maliyet, kazanç, başvuru şartları vb. konuları ele aldığımız Kargo Şubesi Açmak Karlı Mı? isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

19. Halı mağazası açmak

Kar marjı oldukça iyi, insanların her zaman talep ettiği ev eşyalarından birisi de halıdır. Halı mağazası açarak mantıklı bir girişimde bulunabilirsiniz. Ürün çeşitliliği, geniş fiziki dükkan, doğru lokasyon ile halıcılık sektöründe başarı kaçınılmazdır. Uygun maliyetle halıları tedarik etmeniz durumunda fiyat rekabetinde öne geçebilirsiniz. Bunun için de sermaye gücü gerekmektedir.

Geçiş güzergahlarında açacağınız halı dükkanı ile yüksek gelir elde etmeniz mümkündür. Uygun fiyatlı, kaliteli ürün anlayışı ve bol ürün çeşitliliği ile bu sektörde başarı hemen gelmektedir. Gerekli sermayeye, yeterli bilgi ve deneyime sahipseniz bu sektöre adım atmanızı tavsiye deriz.

Sektöre dair kapsamlı bilgilerin yer aldığı Halı Mağazası Açmak isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

20. Güzellik salonu açmak

Son yılların en popüler ve yaygın iş fikirlerinden birisi de güzellik salonu açmaktır. Öyle ki, büyük sermaye sahipleri dahi güzellik salonu açarak yatırımlarını bu yöne kaydırmaya başlamışlardır. Kadınlar tarafından büyük rağbet gören güzellik salonları, dikkat çekici kazançlar elde etmektedir. Güzellik hizmetleri kapsamında işinin ehli uzman istihdamı sonrası ilgi çekici bir dekorasyon ile bu iş fikrinde başarılı olmak kaçınılmaz olmaktadır.

Bu ve benzeri iş fikirlerinin her zaman geleceği vardır. Kazançlı ve karlı bir iş fikri olduğu için de oldukça mantıklı bir girişimdir. Eğer yeterli sermayeye sahipseniz, bu iş fikri konusuna yoğunlaşmanızı ve araştırmalarınızı bu yönde yapmanızı öneririz. Gerekli ekipman ve dekorasyon maliyetleri biraz yüksek diyebiliriz. Bu nedenle, sermaye yeterliliği bu iş fikrini hayata geçirmek için oldukça önemli bir kriterdir.

Güzellik salonları ile ilgili kaleme aldığımı Güzelik Salonu Açma Şartları & Gerekli Sermaye isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

21. Masaj salonu açmak

Doğru bir ekip ile masaj salonu açarak kazançlı bir iş fikrini hayata geçirebilirsiniz. Oluşturacağınız ekibin belirli eğitimlerden geçmiş ve sertifika sahibi olması yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle, kuracağınız ekibin profesyonel ve eğitimli olması gerekmektedir. Doğru bir iş planı ile masaj salonu işletmeniz halinde oldukça dikkat çekici kazançlar elde etmeniz mümkündür.

Masaj salonu işletmeciliğinde profesyonellik ve müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Müşterilerinize hijyen açısından kusursuz bir hizmet sunmalısınız. Bu sayede hem hizmet kalitesi hem çevresel şartlar iyi olduğu için çok hızlı bir süre içerisinde müşteri portföyünüzü oluşturabilirsiniz. Tam teşekküllü bir masaj salonu için yeterli sermayeye sahip olmanız gerekmektedir.

Masaj salonu işletmeciliği ile ilgili kaleme aldığımız Masaj Salonu Açmak: Şartlar & Gerekli Belgeler isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

22. Balıkçı dükkanı açmak

Balıkçılık sektörü, ülkemizin gözde sektörlerinden birisidir. Oldukça karlı bir sektör olan balıkçılık sektöründe dükkan açmak, oldukça mantıklıdır. Çok yüksek sermaye gerektirmediği için bu yönüyle de avantajlıdır. Balıkçılık alanında yeterli deneyim ve bilgiye sahipseniz balıkçı dükkanı açarak düşük sermaye ile yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Yeterli bilgi ve deneyime sahip olmasanız bile bu gibi dükkanlarda 6 ay süreyle çalışıp yeterli bilgi ve deneyime sahip olabilirsiniz.

Doğru bir konseptle taze balık satışı yaparak kısa sürede müşterilerinizi işletmenize alıştırabilirsiniz. Hem düşük sermaye ile dükkan açılabilmesi hem de kar marjının yüksek olması balıkçı dükkanı açmayı oldukça mantıklı kılmaktadır. Yine de son karar sizin.

Balıkçılık sektörüne dair kaleme aldığımız Balıkçı Dükkanı Açmak: Maliyeti & Kar Marjı isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

23. Gümüş dükkanı açmak

İnsanların takı ve süs eşyalarına olan ilgisini hiçbir zaman bitmez. Bitmeyecek de. İlkel insanlar dahi süs eşyası kullanmaktan hoşlanıyordu. İnsanoğlunun doğasında var bu durum. Altın fiyatlarının yükselmesiyle insanlar pahalı takılar kullanamaz hale geldi. Bu nedenle, takı sektöründe gümüş daha da önem kazandı. Kuyumculuğa göre daha düşük sermaye ile gümüş dükkanı açılabilmektedir. Hem kar marjı hem de düşük sermaye ile açılabilmesi açısından gümüş sektöründe dükkan açmak mantıklı gözüküyor.

İşlek bir cadde üzerinde 20 metrekarelik bir dükkanda harika bir konsept ile gümüş dükkanı açabilirsiniz. Kar marjı, %50 ile %100 arasında değişmektedir. Gerekli sermaye için bir sorun yoksa İstanbul’da birçok gümüş takı tedarikçisiyle rahatlıkla görüşebilir, işletmeniz için güzel bir koleksiyon oluşturabilirsiniz.

Gümüş dükkanı üzerine kaleme aldığımız Gümüş Dükkanı Açmak Karlı mı? Maliyeti Ne Kadar? isimli yazımızı inceleyerek sektörel bilgilere ulaşabilirsiniz.

24. Meyhane açmak

Dini hassasiyetiniz yoksa meyhane açarak kazançlı bir sektöre adım atabilirsiniz. Meyhanecilik, geçmişten günümüze gelen oldukça karlı bir hizmet sektörüdür. Hizmet anlayışınız, müşteri memnuniyetiniz doğru olduktan sonra bu sektörde para kazanmanız kaçınılmazdır. Meyhanecilik kültürü de bu sektörde başarılı olmak için önemli bir kriterdir. Günümüzde her ne kadar yeni nesil meyhanecilik anlayışı gelişmeye başlasa da geleneksel ve yeni nesil meyhanecilikten hangisi size daha uygun olacaksa, o doğrultuda hareket etmelisiniz.

Meyhane açmak için yeterli sermayeye sahip olmalısınız. Meyhane açarken en büyük harcama kalemi dükkan tasarımı ve dekorasyonu olmaktadır. Yeni nesil meyhane açacaksanız, mutlaka bir iç mimar ile anlaşmanızı öneririm. Her konuda size yardımcı olacaklardır.

Meyhanecilik sektörü ile ilgili harika bir yazımız var. Eğer bu sektöre ilgiliyseniz, Meyhane Açmak Ne Kadara Mal Olur? isimli yazımızı okumanızı öneriyoruz.

25. Bowling salonu açmak

Eğlence sektörü, yatırımcıların en fazla rağbet ettiği sektörlerin arasında yer almaktadır. Yüksek kar marjı nedeniyle dikkat çeken eğlence sektörünün iş fikirlerinden birisi de bowling salonu açmaktır. Özellikle AVM’lerde oldukça ilgi gören bowling salonları için kazançlı bir iş fikri olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bowling salonu girişimciliğinde dikkat edilmesi gereken husus, hedef kitle analizidir. Bowling salonları herkese hitap etmez. Bu nedenle, her bölgede talep görmeyebilir. Bu nedenle, sektörde girişimde bulunmadan önce mutlaka hedef kitle analizi yapılmalıdır.

Bowling salonları özelinde hazırlamış olduğumuz Bowling Salonu Açmak: Maliyeti & Kazancı isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

26. Bebek giyim mağazası açmak

Giyim sektöründe öne çıkan alanlardan birisi de bebek giyimdir. Kar marjı oldukça yüksek olup geleceği her zaman olan bir sektördür. Son yıllarda büyük markaların bayilik vererek şubeleştiği de görülmektedir. Karlılığı oldukça yüksek olan bebek giyim sektöründe mağaza açarak mantıklı bir girişimde bulunabilirsiniz.

Bebek giyimde çeşitlilik çok önemlidir. Ayrıca bebeklere yönelik diğer eşya ve ürünlerin de satışı yapılmalıdır. Bu sebeple, sermaye yeterliliği bu sektörde başarılı olmak için çok önemlidir. İşlek cadde üzerlerinde açılan bebek giyim mağazalarının aylık kazançları 50.000 TL üzerindedir.

Bebek giyim sektörüne yönelik kaleme aldığımız Bebek Giyim Mağazası Açmak & Maliyeti & Kazancı isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

27. Atış poligonu açmak

Her ne kadar açılması, uğraştırıcı bir iş fikri olsa da ülkemizde yaygınlaşmamış ve kar marjı yüksek bir iş fikri olduğu belirtmek gerekiyor. Ülkemizde sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek düzeyde olan atış poligonları, yatırımcısına yüksek kazanç sunmaktadır. Her kesimden insana hitap eden atış poligonlarına kadınlar dahi büyük rağbet göstermektedir.

Bölgenizde hedef kitle analizi yaparak uygun bir iş alanı belirleyerek bu sektörde yatırım yapabilirsiniz. Gerekli izin ve ruhsatı alabilmek biraz uğraştırıcı olsa da şartları sağlamanız halinde rahatlıkla atış poligonu açabilirsiniz. Burada önemli olan hususlar, gerekli fiziki ve yasal şartları yerine getirmektir.

Atış poligonları üzerine hazırlamış olduğumuz Atış Poligonu Açmak İçin Ne Gerekli? Karlı Bir İş Mi? isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

28. Özel öğrenci yurdu açmak

Özel öğrenci yurdu açarak karlı bir sektöre adım atabilirsiniz. Yurt açmak açmak zorunda değilsiniz. Sermayeniz oranında pansiyon ya da apart tarzı bir hizmet de sunabilirsiniz. Sektöre dair herhangi bir ciddi risk de bulunmamaktadır. Tek yapmanız gereken bölgenizde bir ihtiyaç ve rakip analizi yapmanızdır.

Yurt, pansiyon ve apart gibi yerlerde kalmak öğrenciler açısından daha avantajlıdır. Hem daha uygun fiyatlı hem de hizmetler açısından daha elverişli ve avantajlıdır. Bu nedenle, bölgenizde bir ihtiyaç gözlemlediyseniz, sermayeniz de yeterliyse gönül rahatlığıyla öğrenci yurdu, apartı ya da pansiyonu açmanızı öneririz.

Özel öğrenci yurtları üzerine hazırlamış olduğumuz Özel Öğrenci Yurdu Açmak & Şartları & Maliyeti isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

29. Diş kliniği açmak

Diş kliniği, oldukça karlı bir iş fikridir. Eğer yeterli sermayeniz varsa diş hekimliği fakültesi mezunu bir kişiyle anlaşarak bu alanda yatırım yapabilirsiniz. Birçok diş hekimliği fakültesi mezunu olup yeterli sermayeye sahip olamayan kişiler bulunmaktadır. Bu nedenle, sermayenizi bu sektörde değerlendirmek istemeniz durumunda anlaşma yoluyla bu sektöre adım atabilirsiniz.

Diş kliniğini farklı modellerden birisi ile açabilirsiniz. Muayenehane, poliklinik veya merkez modeliyle diş kliniği açmanız mümkündür. Uygun bir yer bularak ve diş hekimleri ile anlaşarak bu sektörde yatırım yapmak mümkündür.

Diş kliniği üzerine hazırlamış olduğumuz Diş Kliniği Açmak İçin Şartlar & Diş Kliniği Açma Maliyeti isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

30. Lavanta yetiştiriciliği yapmak

Lavanta yetiştiriciliği, düşük sermaye gerektiren iş fikirleri arasındadır. Lavanta yetiştiriciliğine uygun araziniz varsa oldukça düşük bir sermaye ile lavanta yetiştiriciliği yaparak kazanç elde edebilirsiniz. Lavantanın kullanıldığı birçok alan vardır. Bu alanlara lavantalarınızı pazarlayabilirsiniz. Dönüm başına ortalama kazanç, 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir.

Lavanta, her iklime uygun bir bitki değildir. Bu nedenle, lavantaya uygun çevresel şartların varlığı önemlidir. Bölgenizin lavanta yetiştiriciliği için uygun olup olmadığını analiz etmeli ya da ettirmelisiniz. Ülkemizde lavanta yetiştiriciliği yaparak düzenli gelir elde eden birçok yatırımcı bulunmaktadır.

Lavanta yetiştiriciliği özelinde hazırlamış olduğumuz Lavanta Yetiştiriciliği Karlı Mı? Maliyeti & Devlet Desteği isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

31. İddaa bayisi açmak

Düşük sermaye ile açılabilecek dükkanlardan birisi de iddaa bayisi açmaktır. İddaa bayisi açarak 10.000 TL ile 50.000 TL arasında bir kazanç elde etmek mümkündür. Bulunduğunuz lokasyon, hizmet çeşitliliği, müşteriler tarafından tanınırlık vb. faktörler kazancı belirleyen en önemli kriterlerdir.

Bulunduğunuz bölgede iddaa bayisi yoksa bu fırsatı değerlendirebilir. 50.000 TL sermaye ile iddaa bayisi açabilirsiniz. Sadece iddaa oynatarak ya da ödeme yaparak kazanç elde etmezsiniz. Gıda ve içecek satışı yapabilir, diğer şans oyunlarını da oynatabilirsiniz. Düşük sermaye ile açılması en mantıklı iş fikirleri arasında yer alan iddaa bayisi açmak iş fikrini araştırmanızı tavsiye ederim.

İddaa bayisi açmakla ilgili hazırlamış olduğumuz İddaa Bayisi Açmak: Nasıl Açılır? Karlı Mı? isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

32. Geri dönüşüm tesisi açmak

Yeterli sermaye gücünüz varsa ve tam anlamıyla bir geri dönüşüm tesisi açmayı düşünüyorsanız, bu iş fikrinin oldukça kazançlı ve karlı bir iş fikri olduğunu ifade edebiliriz. Ülke ekonomisine ve çevreye en yararlı iş fikirlerinden birisi de geri dönüşüm tesis açmaktır. Bu nedenle, hem yatırımcılar için hem de ülke ekonomisi için oldukça mantıklı ve kazançlı bir iş fikri olduğunu vurgulamalıyız.

Birçok farklı türde geri dönüşüm tesisi açabilmek mümkündür. Hangi türden malzemelerin geri dönüşümünü yapmak isterseniz, o alana uygun makine ve teçhizat yatırımı yapmalısınız. Geri dönüşüm tesisinizin kapasitesi, maliyet hesabı için oldukça önemlidir. Doğru bir fizibilite çalışması yaptırarak bu sektöre adım atabilir, kısa süre içerisinde yatırımınızı amorti edebilirsiniz.

Geri dönüşüm tesisi ile ilgili kaleme aldığımız Geri Dönüşüm Tesisi Açmak: Maliyeti ve Devlet Desteği isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

33. Oyuncak dükkanı açmak

Oyuncak sektörü, kar marjı yüksek ürünlerin satışının yapıldığı karlı alanlardan birisidir. Çocukların vazgeçilmez eşyaları hiç kuşkusuz oyuncaklar olmaktadır. Hal böyleyken önü oldukça açık böylesine bir iş fikrini hayata geçirmek oldukça mantıklı ve karlı bir adım olacaktır.

Oyuncak sektörüne girmeyi düşünüyorsanız, bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Gerekli sermaye, maliyet hesaplamaları, dükkan lokasyonu, ürün çeşitliliği, satış ve pazarlama kanalları ve e-ticaret olmak üzere belirli başlı konular hakkında yeterli araştırmaların yapılması gerekmektedir.

Oyuncak sektörü ile ilgili ele aldığımız Oyuncak Dükkanı Açmak isimli yazımızı inceleyebilir, bu iş fikri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

34. Eczane açmak

İlaç sektörü, insanoğlu var olduğu sürece vazgeçilemeyecek sektörlerin başında gelmektedir. Tıp ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte ilaç sektörü de her açıdan gelişti ve büyüdü. Böylesine hareketli bir sektörde girişimde bulunmak ise oldukça karlı ve kazançlı olacaktır.

Eczane açabilmek için fakülte mezunu olmak gerekiyor. Fakülte mezunu değilseniz, eczacılık fakültesi mezunu bir kişi ile ortaklık fikri geliştirebilirsiniz. Geleceği daima olacak olan bu sektörde karlı bir iş fikrini hayata geçirmek istiyorsanız, bazı püf noktalara da dikkat etmek gerekiyor. Eczane konumu, dekorasyonu, büyüklüğü gibi faktörler kazancı doğrudan etkilemektedir.

Eczane sektörü ile ilgili hazırladığımız Eczane Açmak için Ne Kadar Sermaye Gerekir? isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

35. Yetkili Teknik Servis Açmak

Yetkili teknik servis açarak kazançlı bir girişimde bulunabilirsiniz. Otomotiv, cep telefonu, beyaz eşya, TV, bilgisayar ve daha birçok makine ve cihazın sorunlarını çözerek aylık ve yıllık bazda yüksek kazanç elde etmek mümkündür. Yüksek müşteri potansiyeline sahip markaların bayilik ve teknik servis yetkisini alarak sermayenizi doğru bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Yetkili teknik servis fikri için sermaye açısından yüksek meblağlar söz konusu olabilse de uzun vadeli harika bir kazanç kapısı diyebiliriz. Eğer yeterli sermaye gücünüz yoksa bu durumda yetki almadan belirli cihaz grubu için tamir hizmeti sunabilirsiniz.

Teknik servis iş fikri için harika bir yazı kaleme aldık. Yetkili Teknik Servis Açmak isimli makalemizi inceleyerek sektörel bilgilere ulaşabilirsiniz.

36. TV kanalı açmak

Medya sektöründe bilgi ve deneyim sahibi olan girişimci adayları için TV kanalı açmak, oldukça mantıklı ve karlı bir iş fikri olarak karşımızda durmaktadır. Sektörel deneyime sahip olan girişimci adayları, TV kanalı açarak reklam gelirleri üzerinden yüksek kazanç elde edebilmekte ve aynı zamanda kamuoyunun sesi olabilmektedir.

TV kanalı açmaya dair iş fikrini herkese önermiyoruz. Bu sektörü, medya sektörü ile iç dışlı olan ve bu konuda yeterli donanıma sahip girişimcilerin odaklanması gereken bir iş fikri olarak ifade edebiliriz. TV kanalını geliştirdikçe elde edilen kazanç da yüksek olacaktır. Bu nedenle, medya sektöründe deneyimli, yaratıcı fikre sahip olan girişimcilerin mutlaka düşünmesi gereken bir iş fikri olduğu kanaatindeyiz.

TV kanalı girişimciliği ile ilgili ele aldığımız TV Kanalı Açmak isimli makalemizi inceleyebilir, detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

37. Gece kulübü açmak

Gerek kuruluş işlemleri gerekse işletmeciliği zor ve zahmetli iş fikirlerinden birisi de gece kulübü açmaktır. Ancak bu zorluk, yüksek kazanç ile sonuçlanabilmektedir. En karlı ve kazançlı iş fikirlerinden birisi de gece kulübü açmaktır. Bu nedenle, problem çözme yeteneğiniz ve yüksek sermaye gücünüz varsa gece kulübü açarak karlı bir yatırım yapabilirsiniz.

Mekan, personel ekibi, organizasyon yönetimi konularında kendinize güveniyorsanız, gece kulübü açarak günlük binlerce TL net kazanç elde edebilirsiniz. Ancak gece kulübü açabilmek için yüksek sermaye gücüne ihtiyaç vardır. Bu nedenle, yukarıda ifade ettiğimiz bileşenleri bir araya getirebilirseniz, oldukça karlı bir sektöre adım atmış olursunuz.

Gece kulübü sektörüne yönelik hazırlamış olduğumuz Gece Kulübü Açmak isimli makalemizi inceleyerek daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

38. AVM’de stand açmak

AVM’de stand açmak, son zamanların oldukça karlı iş fikirleri arasında yer almaktadır. İşlek AVM’lerin çeşitli bölümlerinde ufak çaplı stand açarak oldukça karlı girişimde bulunmanız mümkündür. Her ne kadar yüksek kira giderleri söz konusu olabilse de yapılacak satışlar ile bu gideri kurtarmak mümkün gözükmektedir.

AVM’de stant açarak parfüm, gümüş ve altın takı, çikolata, kahve vb. ürünlerin satışını yapabilirsiniz. Oldukça yüksek cirolara ulaşan bu gibi girişimlerde kazanç da yüksek olabilmektedir. Minimal bir iş fikri gibi gözükse de günümüzde birçok girişimci bu iş fikrini hayata geçirmektedir.

AVM’de stant açmakla ilgili ele almış olduğumuz AVM’de Stant Açmak isimli makalemizi inceleyerek detaylı sektörel bilgilere ulaşabilirsiniz.

39. Çağrı Merkezi Açmak

Çağrı merkezi iş fikri, düşük sermaye ile kurulumu yapılabilen kazançlı iş fikirleri arasında yer almaktadır. Ancak iyi yetiştirilmiş ve eğitimli bir personel ekibi kurmak ve bu ekibi yönetmek gerekmektedir. Her ne kadar makine ve cihaz maliyetleri düşük olsa da doğru bir personel ekibi kurabilirim diyorsanız, çağrı merkezi iş fikrini tavsiye ediyoruz.

Doğru markaların ve kurumsal yapıların çağrı merkezi görevini üstlenerek ve doğru sözleşmeler yaparak uzun vadede yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sektörel deneyim sahibi olmanız ve gerekli adımları atmanızdır. Çağrı merkezi kurulum sürecinde hizmet vermeyi düşündüğünüz firmalar ile gerekli görüşmeleri yapmanızı öneriyoruz.

Çağrı merkezi iş fikri ile ilgili oldukça doyurucu bir yazı kaleme aldık. Bu iş fikrini düşünüyorsanız, Çağrı Merkezi Açmak isimli sektörel makalemizi inceleyebilirsiniz.

40. Böcek İlaçlama Şirketi Açmak

Böcek ilaçlama hizmeti vermek istiyorsanız, doğru bir sektörel analiz yapmanızı öneririz. Özellikle talep analizi. Hizmet vermeyi düşündüğünüz il ve çevre illerde bu hizmete gerçekten ihtiyaç var mı sorusunun cevabı çok önemlidir. Nüfus yoğunluğu yüksek olan şehirlerde bu sektörün oldukça geliştiğini ifade edebiliriz.

Kazançlı ve kar marjı yüksek olan bu sektörde gerekli izin ve ruhsatların alınması biraz zaman alabilmektedir. Bu nedenle, gerekli personel ekibinin oluşturulması ve izin işlemlerinin tamamlaması sektöre adım atmak açısından gerekli unsurlardır.

Bu sektörü ele aldığımız Böcek İlaçlama Şirketi Açmak isimli makalemizi inceleyerek maliyet, izin, belge bilgilerini ve sektörel önerileri okuyabilirsiniz.

41. Çikolata Dükkanı Açmak

Çikolata dükkanları, son yıllarda oldukça popüler olan konsept iş fikirleri arasında yer almaktadır. Niş sektörler arasında yer alan çikolata dükkanı açarak siz de düşük sermaye ile yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken doğru ve ilgi çekici bir konsept ile işlek bir cadde üzerinde dükkan kiralamanız olacaktır.

Ülkemizde faaliyet gösteren çikolata dükkanlarını ziyaret ederek farklı konseptleri inceleme şansı yakalayabilirsiniz. Özellikle yüksek gelir grubunu müşteri kitlesini hedefleyerek yüksek kar marjı ile sektöre adım atabilirsiniz. Severek yapabileceğinizi düşünüyorsanız, oldukça keyifli bir sektör sizi bekliyor.

Çikolata dükkanları üzerine kaleme aldığımız Çikolata Dükkanı Açmak isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

42. Kuru Temizleme Dükkanı Açmak

Kuru temizleme sektörünün geleceği her zaman vardır. Öyle ki, mevsimlik bir iş fikri olmadığı için yılın tüm dönemlerinde iş hareketliliği oldukça yüksektir. Ceket, takım elbiseler, montlar, yorganlar, battaniyeler ve daha birçok tekstil ürünleri için hizmet verebilirsiniz.

Kuru temizleme dükkanı için makine yatırımına ihtiyaç vardır. Bu nedenle, belirli bir miktar sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Gerek öz kaynağınız gerekse borç ve krediler ile kuru temizleme dükkanı açabilir, oldukça kazançlı olan bu sektöre adım atabilirsiniz.

Kuru temizleme sektörü ile alakalı olan Kuru Temizleme Dükkanı Açmak isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

43. Oto Galeri Açmak

Oto galeri dükkanı açarak yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Motorlu taşıtlar konusunda bilgi ve deneyime sahipseniz, uygun araçların alımını yaparak makul kar marjları ile güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Oto galeri açmak, her ne kadar yüksek sermaye gerektirse de düşük sermaye ile de bu işi yapabileceğinizi unutmamalısınız.

Düşük sermaye ile kastımız 1-2 araçlık bir filodur. Zamanla araç filonuzu genişletebilirsiniz. 100.000 TL ya da 200.000 TL gibi bir sermaye ile düşük model 1-2 araçlık bir filo kurabilirsiniz. Bu araçların alım satımı ile kısa sürede filonuza yeni araçlar ekleyebileceğinizden şüpheniz olmasın. Yeter ki araçlar konusunda yeterli bilgi ve deneyiminiz olsun.

Oto galeri ile ilgili kapsamlı yazımız olan Oto Galeri Açmak isimli makalemize göz atabilirsiniz.

44. Pizza Dükkanı Açmak

Son yılların konsept iş fikirlerinden birisi de pizza dükkanı açmaktır. Pizza dükkanı açarak ve sadece bu alanda hizmet vererek niş bir alanda girişimde bulunabilirsiniz. Yüksek lezzetli pizzalar ile konsept bir iş fikrini hayata geçirmeniz durumunda güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

Pizza dükkanı açmanın maliyeti çok yüksek değildir. Ancak dekorasyon ve tadilat maliyetleriniz elbette olacaktır. Bu nedenle, sektöre adım atmadan önce yeterli sermaye yapısına kavuşmanız ve iyi bir pizza ustası ile anlaşmanız önemlidir.

Pizza dükkanı ile ilgili kaleme aldığımız Pizza Dükkanı Açmak isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Dükkan açmak istiyorum diyenler için hazırlamış olduğumuz yazımızla ilgili görüşlerinizi yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.

Para Uzmani

Para Hayali; girişimci ve yatırımcılara yol gösteren bir bilgi platformudur. İş fikirleri, krediler, devlet destekleri ve girişimci rehberi ile okurlarına katma değer sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu