İş Fikirleri

Berber Dükkanı Açmak Kaça Mal Olur? Karlı mı?

Geçmişten günümüze en bilindik iş fikirlerinden birisi de berber dükkanı açmaktır. Sizin de berber dükkanı açmak konusunda bir planınız varsa bu yazımız tam size göre diyebilirim. A’dan Z’ye berber dükkanı açmak ile ilgili tüm detayları sizinle paylaşmaya çalışacağız. Ortalama bir konsept için çok fazla sermaye gerektirmeyen emek-yoğun sektörlerden birisi olan kuaför/berber dükkanı açmak ile ilgili aklınıza takılan soruların cevaplarını bu yazımızda bulabileceksiniz.

Berber dükkanı açmak kaça mal olur? Kuaför dükkanı açma maliyeti 2021 yılında ne kadar? Berber dükkanı açmak karlı mı? Berber dükkanı ne kadar kazanır? Berber dükkanı açmak için ne lazım? Kuaför dükkanı açmak için gerekli belgeler nelerdir? Ne yapmalıyım? Ve benzeri soruların cevaplarının yer aldığı bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Berber dükkanı açma maliyeti 2021 ne kadar?

Çok özel bir konsept düşünmüyorsanız, berber dükkanı açmak için çok fazla sermayeye ihtiyaç duymazsınız. Berber dükkanı için gerekenler bellidir. İyi bir tezgah, kesim koltukları ve gerekli makine ve teçhizatları satın aldıktan sonra işinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Belirli dönemlerde bu makine-teçhizat ve donanımlarını da rahatlıkla yenileyebilirsiniz.

Genel itibariyle iyi bir berber dükkanı açmak, 40.000 TL‘ye mal olur. Kiralayacağınız ya da satın alacağınız dükkan için boya badana ve tadilat işlemleri fazla olacaksa, en fazla 50.000 TL‘ye kadar çıkabilir bu maliyet. Hatta ve hatta daha uygun maliyetli berber dükkanı dahi açılabilir. Bu tamamen size ve açacağınız berber dükkanının yapısına bağlıdır.

Çok özel bir konsept ile kuaför dükkanı açacaksanız, 300.000 TL‘ye kadar dekorasyon ve diğer maliyetleriniz söz konusu olabilir. Ancak ifade ettiğim gibi bu maliyet, çok çok lüks ve özel konseptli kuaför dükkanları için geçerli olacaktır.

Bu sektörle alakalı karlı iş fikirlerinden birisi de güzellik salonlarıdır. Bir güzellik salonunun ne kadara mal olacağını ve açma şartlarını merak ediyorsanız, https://parahayali.com/guzellik-salonu-acma-sartlari/bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Berber dükkanı açmak karlı mı? Ne kadar kazandırır?

Eğer saç kesimi vb. işlerde işinizin ehliyseniz berber dükkanı açmak oldukça karlı bir iş fikridir. Özellikle doğru yerde dükkan seçimi yapılması durumunda zaman geçtikçe çok iyi bir müşteri portföyü oluşturabilir ve önemli kazançlar elde edebilirsiniz.

Müşteri portföyünüz oluştukça açacağınız berber dükkanından önemli karlar elde edebilmeniz oldukça mümkündür. Hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti ile giderek artan bir müşteri potansiyeline ulaşmış olursunuz.

Sunacağınız hizmetler; saç kesimi, sakal traşı, fön, burun ve kulak temizliği gibi hizmetler olacaktır. Aynı zamanda parfüm, şampuan, jöle gibi ürünlerin satışını da yapabilirsiniz.

2021 yılında ortalama bir saç kesimi 30 TL ile 90 TL arasında değişebilmektedir. Fiyatınızı, hizmet kaliteniz ve konseptiniz zaten belirleyecektir. Günlük ortalama 20 ile 30 arasında bir müşteriniz olması durumunda aylık 10.000 TL’den fazla kazancınız söz konusu olacaktır. Bazı berber dükkanları, günlük 50’nin üstünde müşteri çekebilmektedir. Bu durumda, sizin yanınızda çalışacak personelleri de istihdam etmeniz söz konusu olabilir.

Doğru bir yerde iyi bir hizmet kalitesi ile aylık işletme giderlerini düştüğümüzde berber dükkanında kişi başına düşen aylık gelir tutarı 5.000 TL’nin altına asla düşmeyecektir.

Doğru bir konsept ve işlek bir caddede açacağınız kuaför dükkanında bu tutarların çok üstünde gelirler elde edebilmeniz de oldukça mümkündür.

Kuaför dükkanı açmak için gerekli belgeler nelerdir?

Kuaför dükkanı açabilmeniz için ustalık belgesine ihtiyacınız olacaktır. Bu erkek ve bayan kuaför dükkanı için geçerli bir kuraldır. Bazı durumlarda, ustalık belgesine sahip olan kişilerden bu belgeler kiralansa da benim size tavsiyem kesinlikle adınıza mutlaka bir ustalık belgesi almanızdır.

Şimdi kuaför dükkanı açmak için gerekli belgeler listesini sizinle paylaşmaya çalışalım.

  • Nüfus cüzdanı sureti
  • İkametgah belgesi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Tapu fotokopisi veya kira kontratı
  • Yapı kullanım izin kağıdı
  • Vergi levhası
  • Esnaf ve Sanatkarlar Odası belgesi
  • Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi
  • Ustalık belgesi
  • Bağkur kaydı ve belgesi
  • Çalışma izin ve ruhsatı
  • Sabıka kaydı belgesi
  • Yangın önlemi raporu
  • İmza Sirküleri

Yukarıdaki belgeleri toplamadan önce mutlaka iyi bir muhasebeci ile anlaşmalısınız. Gerçek usul mü, basit usul mü olacağınızı belirlemelisiniz. Bu belgelerin toplanması konusunda muhasebeciniz sizi doğru bir şekilde yönlendirecektir.

KOSGEB berber dükkanı desteği var mı?

KOSGEB, berber dükkanı açmak isteyenler için 60.000 TL’ye kadar destek verebilmektedir. Bu desteğin 5.000 TL’si doğrudan nakit desteğidir. İşletme açıldıktan sonra KOSGEB tarafından hesabınıza yatırılmaktadır. Geri kalan destek tutarı ise sigortalı personel çalıştırmanız durumunda 1. yılın ve 2. yılın sonunda parçalar halinde verilmektedir. Yıllık bazda kaç personel çalıştıracağınız, KOSGEB destek tutarını belirlemektedir.

Berber dükkanı açacak iseniz mutlaka işletme açmadan önce KOSGEB girişimcilik sertifikası almalısınız. Bu sertifikayı almadan berber dükkanınızı açmayınız. Aksi takdirde KOSGEB berber dükkanı desteğinden faydalanamazsınız.

KOSGEB girişimcilik sertifikasını nasıl alacağınızı bilmiyorsanız, mutlaka https://parahayali.com/kosgeb-girisimcilik-sertifikasi/adresini ziyaret ediniz.

Para Uzmani

Para Hayali; girişimci ve yatırımcılara yol gösteren bir bilgi platformudur. İş fikirleri, krediler, devlet destekleri ve girişimci rehberi ile okurlarına katma değer sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu