Bayilik Veren Marketler 2022 (A101, ŞOK, BİM Bayilik Şartları)
Bayilik veren marketler 2021 yılında hangileri olduğunu merak ediyorsanız, bu yazımız tam size göre. Market bayiliği veren firmalar konusunda kafa karışıklığı ve yanlış bilgi çok fazla. Bu nedenle, ince eleyip sıkı dokuyarak ve gerekli araştırmaları yaparak bayilik veren marketler konusunu ele aldık.
Son yıllarda özellikle pandemi ile birlikte market zincirleri çok fazla büyüdü. Market zincirleri, yeni yatırımcılara bayilik vererek kazançlarını arttırmayı hedeflemektedir. Yatırımcılar da bayilik veren marketleri araştırmakta, en avantajlı firmalar ile çalışmak istemektedir. Bayilik veren market zincirleri ise genellikle şubeleşmesini tamamlayamamış markalardan oluşmaktadır. Şubeleşmesini tamamlamış, ulusal anlamda tanınan ve bilinen market zincirlerinden bayilik alabilmek ise mümkün gözükmüyor.
Bayilik alarak market açmayı düşünen girişimcilerin gerekli tüm araştırmayı yaparak marka konusunda karar vermeleri gerekiyor. Herkesçe bilinen, her mahalle ve sokakta yer alan market zincirlerinden bayilik almak mümkün değil. Bu nedenle, yerel market zincirlerinden bayilik alarak hareket etmek daha olası. Yazımızda hem market bayiliği veren firmalar hem de market bayiliği vermeyen firmaları ele aldık.
Başlıklar
Bayilik veren marketler 2022 yılında hangileridir?
Ülkemizde en çok kazanan sektörlerin arasında marketler yer almaktadır. Sektörde yer alan bazı önemli firmalar, bayilik vererek büyümeye devam etmektedir. Market bayiliği veren firmalar 2021 yılında da büyüme stratejilerini devam ettirmektedir. Ulusal ve yerel çapta tanınan ve bilinen bayilik veren marketler bulunmaktadır. Ancak bazı firmalar, ne yazık ki bayilik vermemektedir. Bayilik vermeyen firmaları da sizlerle paylaşacağız.
Şunu da belirtelim: Market açabilmeniz için bayilik almanız gerekmemektedir. Kendi markanızı oluşturarak market açabilirsiniz. Yatırımcılar, avantajlardan yararlanmak için bayilik sistemini tercih etmektedir. Daha az uğraştırıcı olması, hazır müşteri kitlesine ulaşmak, müşteri güvenini kazanmak, konseptinin belirli olması vb. avantajlar nedeniyle bayilik sistemini tercih edebilirsiniz.
Aşağıda yer vereceğimiz market bayilik veren firmalar arasında size en uygun olanını şartlar dahilinde değerlendirebilirsiniz. İlgili firmanın bayilik şartlarını yerine getireceğinizi düşünüyorsanız, yetkililerle doğrudan iletişime geçebilir, bayilik başvurusu yapabilirsiniz.
Marketler, istihdama katkı sağlayan önemli mağazalardır. Bayilik veren marketler ile birçok kişiye istihdam imkanı sağlanmaktadır. Marketler, hem ülke ekonomisine hem de yatırımcılara dikkat çekici oranda katkı sağlamaktadır.
Ülkemizde market bayiliği konusunda ilk akla gelen firmalar; A101, BİM ve Şok’tur. A101 bayilik veriyor mu, BİM bayilik veriyor mu, Şok bayilik veriyor mu soruları cevabı merak edilen soruların başında gelmektedir. Yazımızda bu soruların yanıtını verdik. Aynı zamanda Ekomini, UCZ ve Seç Marketler firmalarını inceledik.
Şimdi dilerseniz, hangi firmalar bayilik veriyor, hangileri vermiyor; bu soruların yanıtlarını vermeye başlayalım.
Karlı İş Fikri: Büfe Açma Maliyeti & Büfe Açmak Karlı Mıdır?
A101 bayilik şartları nelerdir?
A101, market zincirleri arasında en fazla şubeye sahip firmaların başında gelmektedir. A101’in kuruluş felsefesi, en uygun fiyata yüksek kalite ürünleri halka ulaştırmaktır. Bunda da başarılı olduğu şubeleşmesiyle görülmektedir. Ülkemizin dört bir yanına market açan A101, bu yönüyle ülkemizin önde gelen market zincirleri arasında yer almaktadır.
A101’in şube sayısı 9.000 adet civarındadır. Peki ama A101 bayilik veriyor mu? Bu denli büyüyen bir market zincirinin bayilik şartları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları ne yazık ki olumsuz. A101, bayilik vermemektedir. A101 bayilik şartları, A101 bayilik ücreti gibi soruların yanıtını verebilmek mümkün değildir. A101 bayilik vererek büyümemektedir.
Kısacası, A101’den bayilik alarak market açabilmek mümkün değildir.
BİM bayilik şartları nelerdir?
BİM, toptan fiyatına perakende satış felsefesine sahip bir market zinciridir. Ülkemizin neresine giderseniz gidin, mutlaka BİM marketi görürsünüz. Tıpkı A101’de olduğu gibi çok fazla bayiye sahiptir. Yaptığı kampayalar ve uyguladığı uygun fiyat politikası ile oldukça geniş bir müşteri portföyüne sahiptir.
Son yıllarda yaptığı kampanyalar gerçekten çok ilgi çekici. Uygun ve ucuz fiyat politikası ile rekabet güçleri çok fazla. Salı ve Cuma günü yayınladıkları kampanyalar ile halkın ilgisini çekmeye devam etmektedir.
BİM, en fazla şubeye sahip bir market zinciri değildir, ancak en ucuz market zinciri olma özelliği var, diyebiliriz. BİM, yüksek bir müşteri portföyüne sahiptir. Bunun da temel nedeni, en ucuz market olma özelliğidir. Peki ama BİM bayilik şartları neler, BİM bayilik veriyor mu?
BİM, bayilik vermemektedir. Kendi sermayesi ile tüm şubelerini açmakta ve işletmektedir. Bu nedenle, BİM’den bayilik alabilmek mümkün değildir.
Her ne kadar bayilik sayısı bakımından ilk sırada olmasa da en çok tercih edilen ucuz market olma özelliğini elinde bulunduruyor. Bu kadar fazla müşterisinin olması nedeniyle de bayilik verip vermediği merak ediliyor. BİM’den bayilik alarak market açan herhangi bir girişimci bulunmamaktadır.
ŞOK bayilik şartları nelerdir?
ŞOK marketler zincirinin ülkemizde 7.000’den fazla şubesi bulunmaktadır. Ülke geneline baktığımızda 81 ilde yapılandığı görülmektedir. Şube sayısının gittikçe arttığı görülen ŞOK marketler zincirinin A101 ve BİM ile beraber en güçlü perakende marketler zinciri arasında yer aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
ŞOK, özellikle son dört yılda önemli atılımlar gerçekleştirdi. Bu süreç boyunca 3.000’e yakın bayi daha aktif hale getirtildi. Bu sayede ŞOK’un marka bilinirliliği ve tanınırlığı da güçlendi. A101 ve BİM gibi ŞOK marketler zincirinin de düşük fiyat politikası uyguladığını söyleyebiliriz.
1995 yılında 13 şube ile faaliyete başlayan ŞOK, 2011 yılında Yıldız Holding tarafından satın alınmıştır. Bu satın alma ile birlikte ŞOK marketler, daha da güçlenmiş ve bayi sayısı artmıştır. Peki ama ŞOK bayilik veriyor mu?
ŞOK marketler, ne yazık ki bayilik vermemektedir. Şubelerini tamamıyla kendi sermayesi ile açmaktadır. Bu nedenle, yatırımcılar bayilik başvurusu yapamamaktadır.
Ekomini bayilik şartları nelerdir?
Ekomini, bayilik veren marketler arasında yer almaktadır. A101, ŞOK ya da BİM gibi bayilik vermeme durumu yoktur. 2012 yılından beri faaliyet gösteren Ekomini, birçok yatırımcının gözdesi durumundadır. Zamanla marka tanınırlığı ve bilinirliliği oldukça yüksek bir seviyeye gelmiştir.
Girişimciler, Ekomini’den bayilik alarak kendi işletmelerini açabilmektedir. Ekomini bayilik şartları, kendi sitesinde paylaşılmıştır. Biz burada da paylaşalım.
- Girişimci bir ruha sahip olmalısınız. Ekomini’nin başvuru sahibinden beklediği hususlardan birisi de budur.
- Ticaret ve perakende mağazacılıkta deneyim sahibi olması önemlidir.
- Haftanın 7 günü geç saatlere kadar mesai yapılması gerekmektedir.
- Girişimcinin sermaye sahibi olması gerekmektedir. Bu sayede Ekomini’nin beklediği ürün portföyünü tam anlamıyla sağlamalısınız.
- İş yeri en az 30 metrekare, en fazla 100 metrekare olmalıdır.
- İşletme tamamıyla yatırımcıya ait olacaktır.
Ekomini bayiliği için buradan başvuru yapılmaktadır. Başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda Ekomini Franchise Sözleşmesi imzalanacaktır.
Ekomini, gerçekten iyi bir seçenek. Yaklaşık 50.000 TL ile 70.000 TL arasında bir bayilik bedeli ödenmektedir. Tüm dekorasyon ve tasarım Ekomini tarafından yapılmaktadır. Şube açıldıktan sonra Ekomini tarafından destek verilmeye devam edilmektedir.
Marka bilinirliliği ve tanınırlığı da oldukça iyi durumda olan Ekomini’ye başvuru yaparak iyi bir girişim de bulunabilirsiniz.
Seç market bayilik şartları nelerdir?
Seç Market, market bayiliği veren firmalar arasındadır. Eğer Seç Market’e başvuru yapacaksanız, Seç Market’in sahibi olduğu Bizim Toptan Satış Mağazası’na başvuru yapmanız gerekmektedir.
Seç Market markasıyla ülkemizde 733 adet şube faaliyet göstermektedir. Bu şubeler, binlerce ürün ile marketlerini işletmektedir. Seç Market, bayilerine satış yöntemi eğitimi ve desteği de vermektedir.
Seç Market, bayilik başvuru sahiplerinde aradıkları özellikler şunlardır:
- Marketçilik sektöründe istekli olmak
- Liderlik özellikleri kuvvetli olmak
- Girişimci özelliklerine sahip olmak
- Ekip yönetimi deneyimine sahip olmak
- Yeterli sermaye gücüne sahip olmak
- Ticaret yapmaya engel herhangi bir sicil kaydına sahip olmamak
Seç Market bayiliği başvurusu yapacaksanız, mağazanızın 150 metrekare ile 250 metrekare arasıda olması gerekmektedir. Satış potansiyeli yüksek, yaya trafiğinin yoğun olduğu bir bölgede olması önemlidir. Lokasyonun düz giriş ve otopark imkanı bulunmalıdır. Herhangi bir ürün sevkiyatı için maliyetiniz olmaz. Gerekli afiş ve insert basımı gibi maliyetler, Seç Market tarafından karşılanmaktadır.
Seç Market franchise bedeli yoktur. Herhangi bir franchise ücreti alınmamaktadır. Bu nedenle, oldukça avantajlıdır. Bayilik sözleşmesinin süresi ise 3 yıllık olarak belirlenmektedir. İstihdam edilecek personel sayısı ise mağaza büyüklüğü ve iş yoğunluğuna göre değişebilmektedir.
Seç Market bayilik başvurusu için buraya tıklayabilirsiniz.
UCZ Market bayilik şartları nelerdir?
UCZ Market, bayilik alınıp alınmayacağı yatırımcılar tarafından merak edilen bir marketler zinciri. 2014 yılında Ciner Holding’e ait olan UCZ Market, daha sonra Yıldız Holding tarafından satın alınmıştır. Bu satın almayla birlikte UCZ Market, Şok Market’e bağlanmıştır.
Şu an için UCZ Market, faaliyetlerini devam ettirmemektedir. Şok Market’e bağlanmasıyla UCZ Market, faaliyetlerini sonlandırmıştır.
Market bayiliği veren firmalar 2022 hangileridir?
Market bayiliği veren firmalar, ulusal ve yerel düzeyde olabilmektedir. Genel itibariyle market bayiliği veren firmalar listesi şu şekilde yapılabilir:
- BİM: Bayilik vermiyor.
- A101: Bayilik vermiyor.
- Seç Market: Bayilik veriyor.
- UCZ Market: Bayilik vermiyor.
- Ekomini: Bayilik veriyor.
- CarrefourSA: Bayilik vermeye başladı.
- Migros: Bayilik vermiyor.
Market konusunda büyük markalardan bayilik alabilmek pek mümkün gözükmüyor. Bu nedenle, kendi markanız ile market açmak fikri daha olasıdır. Bayilik üzerinden ziyade kendi markanızla nasıl market açabilirsiniz, buna yoğunlaşmanızı öneririz.
Kendi markanızla market açmayı düşünüyorsanız, mutlaka Market Açma Maliyeti & Market Açmak Karlı Mıdır? isimli yazımızı incelemelisiniz.