İş Fikirleri

Balıkçı Dükkanı Açmak: Maliyeti & Kar Marjı

Balıkçı dükkanı açmak istiyorum, bu iş fikri neyin nesidir diyorsanız, bu yazımız tam size göre. Yazımızda A’dan Z’ye balıkçı dükkanı iş fikri ile ilgili önemli püf noktaları ve gerekli bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Balıkçı dükkanı açmak ne kadar kazandırır? Balıkçı dükkanı ruhsatı nasıl alınır? Balıkçı dükkanı açmak maliyeti ne kadar? Gerekli belgeler ve malzemeler nelerdir? Tüm bu soruların yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

Balıkçı dükkanı açmak mantıklı mı?

Günümüzde içerdiği besin değerleri bakımından en kaliteli ve faydalı beyaz et, hiç kuşkusuz balık etidir. En lezzetli etlerin başında gelen balık eti, insanoğlunun geçmişten günümüze en fazla tükettiği etler arasında yer almaktadır. Bu nedenle, müşterilerine taze ve sağlıklı balık türlerini sunan balık işletmelerinin oldukça fazla kazanç elde ettikleri aşikardır.

Gerek market işletmelerinde balık reyonlarında gerekse balıkçı dükkanlarında ilgi ve talebin sürekli ve devamlı olduğunu görüyoruz. Özellikle içerdiği besin değerleri ve lezzet nedeniyle balık tüketiminin vatandaşlar tarafından sürekli olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Talep konusunda balıkçılık sektöründe hiç bir zaman sorun yaşanmayacağı ortadadır. Aynı zamanda balıkçı dükkanı açmak, düşük sermaye gerektirmektedir. Bu nedenle, doğru yerde balıkçı dükkanı açarak ve kaliteli ve taze balık sunumu ile bu sektörde güzel kazançlar elde etmek mümkündür. Eğer balık sektöründe deneyim sahibi iseniz düşük sermaye ile balıkçı dükkanı açabilir ve karlı bir sektöre adım atabilirsiniz. Deneyim sahibi olmayanlar için bir süre sektörde çalışmalarını ve iş akışını yakından deneyimlemelerini öneriyoruz.

Karlı İş Fikri Tavsiyesi: Çiğköfte Dükkanı Açmak

Balıkçı dükkanı ne kadar kazandırır?

Balıkçı dükkanlarının kazancı birçok faktöre göre farklılık göstermektedir. Bazı balıkçı dükkanları, aynı zamanda balık ekmek hizmeti de vermektedir. Hem balık satışı yapıp hem de balık restoranı olarak işletilen dükkanlar da bulunmaktadır. Konsepte göre balıkçı dükkanlarının kazancı da değişmektedir.

Sunduğunuz balıkların kalitesi ve tazeliği, işletmenin ne kadar süredir faaliyet gösterdiği, işletmenin konumu gibi faktörler aylık ciro ve kazancı doğrudan etkilemektedir. Yıllardır faaliyet gösteren ve balık denilince kendi bölgesinde ilk akla gelen tarihi balıkçıların aylık 100.000 TL’ye kadar kazanç elde ettikleri bilinmektedir.

İşletmenin ilk açıldığı zamanlarda beklenildiği gibi kazanç elde edemeyebilirsiniz. Ancak zamanla doğru hizmet verildiği takdirde müşterilerinizin zamanla ve hızla arttığını görmek mümkün olacaktır. Doğru bir konumda ve doğru bir anlayışla yeni açılan bir balıkçı dükkanın aylık kazancı 20.000 TL’nin altında olmayacaktır. Düşük sermaye gerektirdiği için balıkçı dükkanı açmak, oldukça karlı ve mantıklı bir iş fikri olarak karşımızda durmaktadır.

Kazançlı & Düşük Sermayeli İş Fikri: Midye Dükkanı Açmak

Balıkçı dükkanı açma maliyeti 2021 ne kadar?

Balıkçı dükkanı açmak, düşük sermaye gerektirmektedir. Balıkçı dükkanı açma maliyeti 2021 yılı itibariyle dükkan konseptine ve balık çeşitliliğine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Mütevazi bir balıkçı dükkanı, günümüzde 50.000 TL – 100.000 TL arası sermaye ile açılabilmektedir. Genellikle harcamalar, dekorasyona ve malzemelere yapılmaktadır. Günlük balıklar için harcayacağınız tutar, 5.000 TL ile 10.000 TL arasında değişebilir. Bu tutarı, yapacağınız ciro ile çevirebilirsiniz.

Çok Kazançlı İş Fikri: Manav Dükkanı Açmak

Sadece balık satmayacağım aynı zamanda balık ekmek hizmeti de vermek istiyorum diyorsanız, işletmenizin bir bölümünü restorana çevirmeniz gerekecektir. Bunun için maliyetiniz biraz daha artabilir.

Balıkçı dükkanı ruhsatı nasıl alınır?

Balıkçı dükkanı açmak ve faaliyet gösterebilmek için belediyeden çalışma izin ve ruhsatı almanız gerekecektir. Gerekli vergi ve oda kayıtlarını yaptıktan sonra gerekli şartları yerine getirdikten sonra belediyeye çalışma izin ve ruhsatı için başvuru yapmanız yeterli olacaktır.

Peki ama balıkçı dükkanı açma şartları nelerdir? Balıkçı dükkanı ruhsatı alabilmek için aşağıdaki şartları sağlamalısınız.

  • Şehir şebekesine bağlı soğuk ve sıcak su tesisatı, şebeke suyu olmayan yerlerde içilebilir nitelikte depo tertibatlı yeterli su bulunmalıdır.
  • Etlerin parçalandığı, işlendiği ve temas ettiği her türlü yüzey, malzeme ve makine kolay temizlenebilir, yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir olmalıdır.
  • Et ve balıkların satışa hazırlandığı kısımlar şeffaf ve müşteriler tarafından görülebilir şekilde düzenlenmelidir.
  • Et ve balıkların muhafazası amacıyla işyerinin kapasitesine uygun soğutma tertibatlı dolap ve tezgah ile soğuk hava deposu bulunmalıdır.
  • Sakatat ürünlerinin satıldığı işyerlerinde sakatat hazırlama bölmesi ve bol akan suyu olan bir havuz bulunmalıdır.
  • Satışa arz sırasında camekanlı teşhir dolapları kullanılmalıdır.

Balıkçı dükkanı açmak iş fikri ile ilgili soru ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.

Para Uzmani

Para Hayali; girişimci ve yatırımcılara yol gösteren bir bilgi platformudur. İş fikirleri, krediler, devlet destekleri ve girişimci rehberi ile okurlarına katma değer sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu